4+ Nutrition HYDRO+

  • Głosów: 0
  • |
  • |
  • Oddaj głos:
Informacje o produkcie
Producent 4+ Nutrition
Kategoria Białko
Cecha Przyrost masy
Masa (netto) 2000.00 g
Średnia cena 250.00 zł
Rankingi
Ocena 0.00
Białko 149
Przyrost masy 486

Działanie:
- Hydrolizowane białko serwatkowe
- Szybka regeneracja
- Wzrost beztłuszczowej masy ciała
- Wysokie stężenie szybko wchłanialnego białka.

4+ NUTRITION HYDRO+
Hydrolizowane białka serwatki to wysoce specyficzny rodzaj serwatki, który został poddany trawieniu enzymami w trakcie produkcji. Specyficzne enzymy proteazy rozbijają naturalnie występujące łańcuchy aminokwasów, potocznie zwane polipeptydami. Ten proces enzymatyczny to inaczej hydrolizacja albo trawienie wstępne. Ma on na celu naśladowanie naturalnego procesu trawienia, do którego dochodzi w żołądku i w jelicie cienkim. W wyniku hydrolizacji część polipeptydów rozpada się do łatwo wchłanianych oligopeptydów (składających się z maksymalnie 10 aminokwasów): dipeptydów (złożonych z 2 aminokwasów), tripeptydów (złożonych z 3 aminokwasów), tetrapeptydów (złożonych z 4 aminokwasów), pentapeptydów (złożonych z 5 aminokwasów) itp. To właśnie te łatwo wchłaniane peptydy są odpowiedzialne za wyjątkowe właściwości hydrolizatu białka serwatkowego.

Głównym powodem, dla którego stosuje się hydrolizat białka serwatkowego jest chęć wspomożenia procesów naprawy i regeneracji po zakończeniu treningu. Zostało udowodnione, że bardzo małe di- i tripeptydy występujące w hydrolizacie są szybko wchłaniane w jelicie cienkim i transportowane do krwiobiegu w nienaruszonym stanie. Gdy hydrolizowane peptydy są spożywane równocześnie z wolnymi aminokwasami, oba typy substancji są wchłaniane lepiej. Najbardziej efektywne jest spożywanie takiej mieszanki przed rozpoczęciem treningu i po jego zakończeniu.

Wymieszaj 3 miarki (30g) z 250-300ml z wodą, sokiem lub mlekiem. Spożywaj raz dziennie. Dla lepszego rezultatu spożywaj 30 min po treningu.

Brak przeciwwskazań

Komentowanie suplementów jest dostępne tylko dla użytkowników serwisu.
Zaloguj się aby dodać komentarz.
Brak opinii