My Protein Xanthan Gum

  • Głosów: 0
  • |
  • |
  • Oddaj głos:
Informacje o produkcie
Producent My Protein
Kategoria Substancje balastowe
Cecha Zdrowie
Masa (netto) 1000.00 g
Średnia cena 70.00 zł
Rankingi
Ocena 0.00
Substancje balastowe 10
Zdrowie 251

Właściwości:
- Może pomóc w chorobie jelita drażliwego,
- Zwiększa lepkość wody,
- Doskonałe źródło dietetycznego błonnika i nadaje się do diety bezglutenowej.

Guma ksantanowa jest jednym z najbardziej skutecznych źródeł dietetycznych dostępnych błonników. Może on być używany do dodawania do żywności bez konieczności glutenu i jest całkowicie nietoksyczny. Guma ksantanowa jest wytwarzany w procesie fermentacji cukrów przez bakterie Xanthomonas campestris jest to biologiczny polimer, który ma strukturę celulozy.

Wiele osób uważa, że ​​posiadanie bogatego błonnika w diecie może być przydatne w walce, szczególnie jeśli nie je się dużej ilości owoców i zielonych warzyw. Guma ksantanowa, w postaci suplementu dodana do diety działa jako substytut dla normalnego błonnika.

Dodaj 2 g do 300-350 ml wody lub soku owocowego wymieszaj i wypij.

Brak przeciwwskazań

Komentowanie suplementów jest dostępne tylko dla użytkowników serwisu.
Zaloguj się aby dodać komentarz.
Brak opinii