Informacje o produkcie | |
---|---|
Producent | My Protein |
Kategoria | Substancje balastowe |
Cecha | Zdrowie |
Masa (netto) | 1000.00 g |
Średnia cena | 70.00 zł |
Rankingi | |
---|---|
Ocena | 0.00 |
Substancje balastowe | 10 |
Zdrowie | 251 |
Właściwości:
- Może pomóc w chorobie jelita drażliwego,
- Zwiększa lepkość wody,
- Doskonałe źródło dietetycznego błonnika i nadaje się do diety bezglutenowej.
Guma ksantanowa jest jednym z najbardziej skutecznych źródeł dietetycznych dostępnych błonników. Może on być używany do dodawania do żywności bez konieczności glutenu i jest całkowicie nietoksyczny. Guma ksantanowa jest wytwarzany w procesie fermentacji cukrów przez bakterie Xanthomonas campestris jest to biologiczny polimer, który ma strukturę celulozy.
Wiele osób uważa, że posiadanie bogatego błonnika w diecie może być przydatne w walce, szczególnie jeśli nie je się dużej ilości owoców i zielonych warzyw. Guma ksantanowa, w postaci suplementu dodana do diety działa jako substytut dla normalnego błonnika.
Dodaj 2 g do 300-350 ml wody lub soku owocowego wymieszaj i wypij.
Brak przeciwwskazań