Mleko ESL

  • Głosów: 1
  • |
  • |
  • Oddaj głos:
Mleko ESL
Jak wiele nas lubi mleko... UHT to syf pasteryzowane w temperaturze 2 krotnie wyższą od temperatury wrzenia... na rynek wchodzi jednak nowe mleko ESL
Chociaż nie jestem mlecznym zwolennikiem lubię się czasem napić ...
Mleko to stestowałem pod wpływem wyprzedaży po 1 zł z powodu krótkiego terminu i ... JESTEM MILE ZASKOCZONY
Swietny smak , zachowane wartości odżywcze to czuć !!! zawsze miałem ostre wzdęcia albo co gorsza leciało ze mnie po UHT a to mleko najwyraźniej ma enzymy trawienne które nie zosały zabite w procesie pasteryzacji tak jak i witaminy.
SM "Ostrołęka" wprowadziła na rynek mleka, które są poddawane procesowi mikrofiltracji. Dzięki temu zachowują wszystkie korzystne witaminy i mikroelementy oraz pyszny i naturalny smak. Jest podgrzewane maksymalnie do 72 stopni, tak więc do niższej temperatury niż inne mleka. Trzeba je trzymać w lodówce lub w pomieszczeniu o temp. do 8 stopni Celsjusza, maksymalnie 21 dni.
W nazwie jest podane, iż jest to mleko ESL (Extended Shelf Life). Właśnie tym znaczkiem odznacza się mleka, które przechodzą proces mikrofiltracji. Gwarantuje to również naturalny smak i świeżość produktu. Milandia z pewnością należy do mlek premium, ale przy tym zachowuje bardzo niską cenę (ok. 2 zł, w zależności od sklepu).
Bardzo odpowiada mi również opakowanie- kartonowe, poręczne, estetyczne, z innowacyjnym otwarciem. Mleka Milandia dostępne są w 3 wariantach- z zawartością tłuszczu 1,5%, 2% i 3,2%.
Jednak najważniejszy jest dla mnie smak- to mleko jest po prostu pyszne! Łaciate i inne mogą się przy nim schować. Jedyną alternatywą pozostaje mleko prosto od krowy, ale przecież nie wszyscy jesteśmy hodowcami i nie mamy takiego dostępu. Dlatego dla mnie mleko Milandia pozostaje jedynym słusznym wyborem i bardzo chętnie po nie sięgam.
Zalety:
+ smak, smak, smak!
+ wysoka jakość przy niskiej cenie
+ poddane procesowi mikrofiltracji, dzięki czemu zachowuje pyszny smak i wartości odżywcze
+ estetyczne opakowanie