Tuńczyk z warzywami

  • Głosów: 1
  • |
  • |
  • Oddaj głos:
Tuńczyk z warzywami
Aromatyczna i wykwintna potrawa, którą polecam jako danie obiadowe przed popołudniowym treningiem. Ze względu na składniki, potrawa ta może spełniać funkcje afrodyzjaku, dodając sił witalnych. Polecana jest więc także na romantyczne kolacje z ukochaną osobą.
Stopień trudności:
średnie
Czas wykonania:
30 min
Wartość odżywcza:
Wartość energetyczna: 650 kcal
Składniki:
50 g makaronu dwujajecznego spaghetti
120 g tuńczyka
0,5 małej cukinii
50 g szparagów konserwowych
2 średnie marchewki
1 czerwona papryka
2 łyżki musztardy

1 łyżka oliwy z oliwek

1 łyżka koperku

tymianek i kolendra do smaku
Wartości odżywcze
Białko ogółem: 42 g
Tłuszcz: 23,5 g
Cholesterol: 103,5 mg
Węglowodany: 65 g
Błonnik pokarmowy: 14,5 g
Sód: 605 mg
Narzędzia kulinarne:
deska, nóż, naczynie żaroodporne, garnek do ugotowania makaronu
Wykonanie:
  1. Makaron ugotować na pół twardo.
  2. Tuńczyka opłukać pod bieżącą wodą i posmarować musztardą.
  3. Na pergaminie położyć makaron, następnie tuńczyka i pokrojone w kostkę warzywa.
  4. Całość polać oliwą i posypać koperkiem i ziołami. Pergamin szczelnie zawinąć i upiec potrawę w piekarniku (ok 20 min).
Można zjeść też na: kolację

to kolejna potrawa której napewno skosztuje

xxxxxxxxxxxxx